Bughea de Sus

Obiective turistice

Comuna Bughea de Sus este declarată zonâ turistică și totodată este o stațiune balneo-climaterică, datorită zăcământului hidrotermal care a fost localizat în cele 4 surse de apă. Aici se dezvoltă cristalinul format din șisturi cristaline (micasisturi, filite, intercalații de gneisse). Izvoarele de apă minerale precum și cele din albia majoră a râului Bughea, sunt legate de depozitele miocene din regiune, având o concentrație ce diferă puțin de la un izvor la altul, în hidrogen sulfurat(H2S), în clorură de sodiu și o concetrație slabă în ceea ce privește bicarbonatul de sodiu.
Izvoarele ce ies din dealul Măgura sunt atermale și hipotonice, fiind utilizate atât pentru cura externă cât și pentru cea internă. Aici s-a construit un frumos complex balnear cu hotel pentru cazare numit “MĂGURA”. Acesta este împrejmuit de brazi falnici, având în față apă Bughii iar în partea din spate este parcul băilor cu priveliștea minunată a munților ce se profilează în zare. Aici în mireazma placută a brazilor și florilor se află clădirea centrală cu cabinele, bazinele și izvoarele ce se pierd sub dealul Măgura. Complexul este dotat cu 10 cabine pcu cazi, pentru băi de tratament, cabinet de masaj, cabinet împachetări cu parafina și un bazin pentru kinetoterapie. Aceste izvoare de ape au fost descoperite de locuitorii comunei (bolnavii din partea locului) care faceau băi, cunoscându-le efectele lor tămăduitoare. A trecut foarte mult timp de la aces aspect până la poziția de astăzi a științei, când s-au făcut studii și s-au elucidat problemele importante ale mecanismului de acțiune ale factorilor naturali asupra organismului.
Date asupra studierii lor nu avem decât de la începutul secolului al XIX-lea, când Doctorul STEFAN VASILE EPISCOPESCU, în lucrarea Sa: „APELE METALICE ALE ROMINIEI MARI”, publicată în anul 1837, face o sumară descriere a acestora și sfătuiește pe logofătul NICULAIE RUCAREANU, pe a cărui moșie se găseau izvoarele, Sa le „dastupe”. O altă lucrare despre aceasta stațiune geografică și geologică, a apărut în anul 1958 sub îndrumarea DR. MIRCEA CONSTANTINESCU și ION DOBRESCU, în colaborare cu Profesor ALEXANDRU BERA, Dr. NICOLAE MAZILU și Dr. GABRIEL PLOPEANU.
În comuna Bughea de Sus se mai află o bisericș purtând hramul „Schimbarea la față”.

Pensiunea Casa Bella

Pensiunea Casa Bella este situată în mijlocul naturii, la poalele masivului Iezer, bucurându-se de o locație pitorească. Complexul este ideal pentru iubitorii de munte și drumeții, putând descoperi locuri minunate, încărcate de tradiție.

Orasul Câmpulung se află la o distanță de 13 minute de mers cu mașină față de pensiune.
Clasificată la categoria de 3 stele, Pensiunea Casa Bella oferă cazare în 13 camere cu 2 până la 4 locuri fiecare, 6 apartamente cu 2 dormitoare, living și terasă, și două case de vacanță, fiecare dotată cu 2 camere și living. Camerele sunt dotate cu baie proprie, aer condiționat, TV și încălzire centrală.

Pensiunea dispune de un restaurant cu o capacitate între 80 și 120 de locuri și o terasă cu o capacitate între 40 și 120. Pentru organizarea evenimentelor business, pensiunea pune la dispoziție o sală de conferințe. Oaspeții au acces gratuit la parcarea privată cu o capacitate de 60 de locuri. Pentru timpul liber, hotelul oferă o sală de jocuri cu tenis de masa, biliard și darts.

Suplimentar, pensiunea oferă și gradină cu locuri pentru grătar, foc de tabără și drumeții în masivul Iezer-Păpușa.

Accesul la Wi-Fi este disponibil gratuit în toată locația.

AVIZIER

ELECTRONIC

vezi toate
BUGHEA DE SUS VREMEA

CALENDARUL

ORTODOX

© 2023 Primăria Comunei Bughea de Sus
Sari la conținut